Om mig

Management Consultant - MSc & BSc Graduate Stockholm School of Economics - Former World Elite Athlete Orienteering

Jag heter Olle Boström, jag är 24 år gammal och jag bor i Stockholm. Jag har alltid gillat människor som följer sina drömmar, människor som är villiga att arbeta hårt för sin sak och människor som är ödmjuka och prestigelösa. Jag har aldrig förstått folk som försöker snacka sig till framgång, är skrytsamma eller tror de är bättre än andra. Samtidigt har jag svårt att förstå personer som inte vågar sticka ut hakan, inte vågar sätta höga mål eller bryr sig för mycket om vad andra tycker.

Sedan jag var 6-7 år har jag i någon form hållit på med orientering. Från att jag som barn blev meddragen av föräldrarna för att göra något aktivt på helgen, till att jag fick mina bästa ungdomskompisar där, tills jag märkte att det här vill jag verkligen hålla på med. Jag vill se hur bra jag kan bli, och jag vill försöka bli så bra som möjligt. Min elitsatsning gick därför via orienteringsgymnasiet i Sandviken som junior till att sedan som senior ha tränat på med bas i Stockholm och min klubb Järla orientering.

Jag är nu 24 år gammal, har upplevt både toppar och dalar med min idrott. Trots några tuffa skadeår har jag alltid tyckt orientering är bland det roligaste man kan göra. Jag känner fortfarande att jag har mycket kvar att utveckla och uppnå, och känner fortfarande drivet att ge allt jag kan för att nå nästa nivå.

Jag tror på att för att bli framgångsrik inom egentligen vad som helst i livet, så handlar det om att hitta det intresse som man brinner för och drivs av. Det är bara dessa saker som jag tror att vi är villiga att lägga tillräckligt mycket kraft och energi på för att kunna bli riktigt bra på det. Därför tror jag på att oavsett om det är karriärval eller val av idrott så ska man följa det man tycker är kul och inte vad andra tycker och tänker är de bästa och smartaste valen i livet.

Vid sidan om min idrottssatsning så har jag studerat till ekonom. Jag har en kandidatexamen från Handelshögskolan i Stockholm som jag tog 2015, och mina planer är att så småningom också få ut en master. Ekonomi, både företags och nationalekonomi tycker jag är väldigt intressant och att förstå hur samhället fungerar utifrån det. Jag gillar siffror och företagande. Så förhoppningsvis när min tid med elitidrott tar slut, hittar jag en annan plats där jag kan sätta nya mål och uppleva den glädje och drivkraft som jag har haft med orientering.

 

Meriter:

Under 2015 uppnådde jag bland annat VM-brons i Medeldistans, 7:a VM Långdistans, SM-guld, Tvåa i Swedish League och Tvåa på O-ringen. Vid säsongens slut rankad 7:a på världsrankingen.

Under tidigare år har jag lyckats nå ett till VM-brons i stafett, kommit 6:a på VM-långdistans som förstaårssenior, tagit alla valörer av medalj på Junior-VM. Ett gäng SM-medaljer både senior och junior, och ett gäng O-ringensegrar som ungdom och junior.

 

11845160_870040973071050_1655308295559299332_o 10010116_852349634840184_6726605178754791558_o